Velfungerende markeder 76 - Store beløb at spare på pensionsgebyrer
Danskerne betaler hvert år over én milliard kroner i gebyrer for at få administreret de pensionsordninger, som de ikke længere indbetaler til. Størstedelen af gebyrerne kunne være sparet. Det fremgår af en undersøgelse, som Konkurrencerådet udgiver i artiklen ”Hvilende ordninger”.
Cube Denmark ApS af en investeringsfond forvaltet af JPMorgan Chase & Co.
Transaktionen omfatter at Quantum Mobility Denmark ApS’ (”Quantum Mobility”) erhverver enekontrol med Cube Denmark ApS (”Cube Denmark”).
Quantum Mobility er ejet af investeringsfonden, Global Transport Income Fund Master Partnership SCSp (”GTIF”), der administreres af et datterselskab af JPMorgan Chase & Co. (“JPM”). Quantum Mobility er oprettet
med det formål at købe Cube Danmark, og selskabet erhverver ved transaktionen enekontrol med Cube Denmark.
Cube Denmark er aktiv inden for levering af offentlige transporttjenester til de regionale trafikselskaber i Danmark og driver en flåde på mere end 600 busser i Danmark. Cube Denmark deltager i udbud om langvarige offentlige kontrakter om levering af buskørsel i Danmark. Da Quantum Mobility er oprettet til formålet at købe Cube Danmark, har selskabet ikke andre aktiviteter. JPM driver på verdensplan finansiel virksomhed inden for fire segmenter: Bankvirksomhed for privatkunder & foreninger, Erhvervs- & Investerings bankvirksomhed, Kommerciel bankvirksomhed og Kapital- & Formueforvaltningstjenester. JPM’s aktiviteter i Danmark vedrører kun kommerciel bankvirksomhed og kapital- og formueforvaltningstjenester. GTIF ejer og driver blandt andet en ladeplatform til elektriske køretøjer i Benelux regionen og en shipping virksomhed i Norge. GTIF ejer endvidere containerskibe og skibscontainere, der lejes ud på langtidskontrakter til bl.a. danske virksomheder.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Vejledning om anmeldelse af fusioner under de almindelige omsætningstærskler
Fra den 1. juli 2024 kan Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kræve visse potentielt konkurrenceskadelige fusioner anmeldt, selv om de er under de almindelige tærskelværdier for, hvornår fusioner skal godkendes af konkurrencemyndighederne.
Vejledningen om fusioner under de almindelige omsætningstærskler giver et overblik over betingelserne såvel som fristerne for, hvornår og hvordan Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan kræve fusioner under de almindelige omsætningstærskler anmeldt. Vejledningen beskriver desuden sagsprocessen for de fusioner, hvor der er en vis sandsynlighed for, at de vil blive krævet anmeldt.
I forbindelse med at de nye regler trådte i kraft, offentliggjorde Konkurrencerådet et udkast til vejledning om de nye fusionsregler, som samtidig blev sendt i ekstern høring hos en række interessenter. Høringsfristen udløb den 30. august 2024.
De indkomne høringssvar har givet anledning til visse præciseringer i vejledningen, herunder særligt i forhold til, hvornår fusionsparter ikke kan anses for at fortroligholde en fusion i relation til seks-måneders fristen.
Vejledningen vil løbende blive opdateret i lyset af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens erfaringer med anvendelsen af de nye regler.
Et udkast var cirkuleret i juli 2024.
Totalkredits eksklusivitetsvilkår
Konkurrencerådet har godkendt nye tilsagn, som forpligter Nykredit til at ændre sine vilkår for det såkaldte Totalkreditsamarbejde, hvor pengeinstitutter formidler realkreditlån til private kunder for Totalkredit mod løbende provision. Nykredit ejer Totalkredit, og sagen går historisk tilbage til Nykredits erhvervelse heraf i 2003.
Totalkreditsamarbejdet omfatter 41 banker, sparekasser og andelskasser samt Nykredit Bank. De 41 pengeinstitutter er ikke koncernforbundne med et realkreditinstitut. Konkurrencerådet vurderer, at de hidtidige vilkår i samarbejdsaftalen mellem Totalkredit og pengeinstitutterne kan udgøre et misbrug af dominerende stilling i strid med konkurrenceloven. Konkurrencerådet har dog ikke endeligt taget stilling til, om konkurrencereglerne er overtrådt, og har accepteret at lukke sagen de næste fem år mod tilsagn om, at:
a) Pengeinstitutterne i Totalkreditsamarbejdet kan skifte leverandør af realkreditlån til private uden at miste provision på allerede formidlede Totalkreditlån.
b) Hvis et pengeinstitut i Totalkreditsamarbejdet opkøbes af en aktør uden for samarbejdet, vil pengeinstituttet heller ikke miste provision på allerede formidlede lån.
c) Der skabes sikkerhed for, at pengeinstitutterne i Totalkreditsamarbejdet kan indgå aftaler om fælles fundede prioritetslån med Nykredits/Totalkredits konkurrenter, uden at det får afledte konsekvenser for deres samarbejde med Nykredit.
d) Der åbnes for, at pengeinstitutterne i Totalkreditsamarbejdet kan formidle realkreditlån fra flere leverandører på en gang (parallel formidling). Realkreditselskaber, som ikke er i koncern med et pengeinstitut, får således adgang til pengeinstitutternes distributionsnet, og de får dermed bedre mulighed for at etablere sig på markedet og vinde markedsandele. Det kan for eksempel være relevant for DLR, og det forbedrer generelt betingelserne for, at realkreditselskaber kan komme ind på markedet for realkreditlån til private.
e) Pengeinstitutterne i Totalkreditsamarbejdet kan dog fortsat ikke indgå aftaler om parallel formidling med Totalkredits aktuelle konkurrenter, dvs. Realkredit Danmark, Nordea Kredit og Jyske Realkredit, som alle er koncernforbundet med et pengeinstitut.
I tilsagnet er indsat en revisionsklausul jf. hvilket KFST kan tage tilsagene op til revision om fem år.
Betalingsrapport 2024: Store prisforskelle på indløsningsgebyrer
En gennemsnitlig forretning, der modtager betalinger med internationale kort, som VISA og Mastercard, kan spare godt 40 procent på kortindløsningsgebyret ved at vælge den billigste kortindløser frem for den dyreste. Det viser ”Betalingsrapport 2024”, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen hvert andet år udarbejder for erhvervsministeren.
Ginsborg - Tiltalefrafald
Tøjforhandlerne Hugo Boss, Kaufmann og Ginbsorg havde udvekslet følsomme oplysninger om priser og kampagner. Hugo Boss og Kaufman betalte bøder på i alt 18 millioner kroner, men Ginborg ApS opnået tiltalefrafald under leiency reglerne.
Sagerne har kastet lys over en principiel problemstilling og er relevante for alle virksomheder, der både sælger engros og direkte til slutkunder. I 2020 afgjorde Konkurrencerådet, at tøjforhandlerne havde overtrådt konkurrenceloven. Siden har både Konkurrenceankenævnet og Sø- og Handelsretten stadfæstet, at informationsudvekslingen var ulovlig.
National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har netop afgjort, at Ginsborg og to af virksomhedens ledende medarbejdere opfylder betingelserne for tiltalefrafald.
Ginsborg henvendte sig i 2018 til konkurrencemyndighederne med en ansøgning om straflempelse (leniency) og med oplysninger, som satte konkurrencemyndighederne i stand til at konstatere en overtrædelse i form af et kartel. Efterfølgende har Ginsborg samarbejdet med konkurrencemyndighederne om sagens videre forløb.
Sagskomplekset er fra før ændringen af konkurrenceloven i 2021, hvor bøder til virksomheder overgik til at være civile. Det er derfor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som har stået for behandlingen af bødesagerne og tiltalefrafaldet.
Mentha Fund VII Denmark HoldCo K/S’ erhvervelse af enekontrol over SH Group A/S
Transaktionen omfatter Mentha Fund VII Denmark HoldCo K/S’ (Mentha) erhvervelse af enekontrol over SH Group AS inklusive dettes datterselskaber (”SH Group”).
SH Group er aktiv inden for udvikling, produktion, installering og service af komplekse tekniske håndteringsløsninger til bl.a. marine, offshore, vindog forsvarsformål. SH Groups kundegruppe omfatter bl.a. virksomheder, der er aktive indenfor energi-, marine-, forsvars- og infrastrukturbrancherne. SH Group har udover kunder i Danmark også aktiviteter i flere andre dele af verden. Mentha er en del af et uafhængigt private equity-selskab, som i øjeblikket driver seks fonde, der kontrollerer en række porteføljeselskaber, herunder Specialty Paints & Coatings B.V. (SPC Group), Holmris B8 AS, Auxo ApS (tidligere Erhvervs Webdesign ApS), Amsterdam Data Collective B.V. og Ciphix B.V.
B8 AS. Styrelsen godkendte denne fusion den 27. februar 2024.2 Holmris B8 AS var før fusionen kontrolleret af kapitalfonden BWB Partners, der igennem to fonde, BWB Partners I KS og BWB Partners II KS, har investeret i forskellige porteføljeselskaber. Det samme er tilfældet for SH Group i nærværende transaktion, der før fusionen også er kontrolleret af kapitalfonden BWB Partners. De to transaktioner mellem Mentha og BWB Partners finder dermed sted inden for to år mellem de samme koncerner, hvorfor konkurrencelovens § 12, stk. 3, finder anvendelse. Det medfører, at de to transaktioner betragtes som en enkelt fusion, der finder sted på tidspunktet for den seneste transaktion. For så vidt angår den første transaktion medførte den ingen overlap
mellem fusionsparternes aktiviteter. For så vidt angår nærværende transaktion, er der tale om en fusion, hvor fusionsparternes aktiviteter ikke overstiger 15 pct. for noget potentielt horisontalt overlap eller 25 pct. for nogen potentiel vertikal forbindelse, og der er ingen overlap eller forbindelser i forhold til aktiviteterne i Holmris B8 A/S. Det forhold, at de to transaktioner skal betragtes som én fusion, ændrer ikke på styrelsens vurdering af nærværende transaktion.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Fælles udtalelse om EU-Kommissionens udkast til retningslinjer for ekskluderende adfærd
Netværket af europæiske konkurrencemyndigheder (ECN) bakker op om Europa-Kommissionens udkast til retningslinjer om ekskluderende adfærd i sager om misbrug af dominerende stilling. Det fremgår af en fælles udtalelse fra ECN, som også den danske konkurrencemyndighed står bag.
Capidea Kapital IV K/S’ erhvervelse af enekontrol over Gavefabrikken A/S
Transaktionen omfattede CapHold inv 5 ApS’ erhvervelse af enekontrol over Gavefabrikken A/S (”Gavefabrikken”), herunder Gavefabrikkens norske og svenske datterselskaber, Gavefabrikken AS og Presentbolaget Sverige AB. CapHold inv 5 ApS er ultimativt kontrolleret af Capidea Kapital IV K/S.
Gavefabrikken er aktiv inden for levering af firmagaver til virksomheder. Gavefabrikken tilbyder et bredt sortiment af produkter, som virksomheder kan tilbyde deres medarbejdere, kunder eller samarbejdspartnere som ga-ver gennem Gavefabrikkens website. Gavefabrikkens sortiment består af produkter inden for design, interiør, brugskunst, køkkenudstyr, forbruger-elektronik, lamper, tasker, oplevelsespakker, sportsudstyr osv.
Capidea Kapital IV er en blandt flere kapitalfonde i Capidea. Capideafon-dene kontrollerer en række virksomheder inden for forskellige forretnings-områder, herunder bl.a.: Creative Company A/S (hobbyartikler), Dancover A/S (overdækningsløsninger (fx telte)), Fairpoint Outdoor A/S (sportsfi-skeriudstyr) og Maki A/S (legetøj).
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Indskærpelse vedrørende kommunes mulige konkurrenceforvridende støtte til virksomhed
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog i april 2024 en henvendelse fra en kommune om, at kommunens huslejenedsættelse til en virksomhed muligvis kunne udgøre konkurrenceforvridende støtte efter konkurrencelovens § 11 a.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på baggrund af henvendelsen kontaktet kommunen, der bl.a. har oplyst, at:
a) kommunen havde nedsat huslejen for et af kommunens lejemål til virksomheden i to perioder i 2020 og 2021,
b) huslejenedsættelsen er blevet givet på kommunens foranledning i forbindelse med nedlukningerne relateret til de særlige omstændigheder under Covid-19-pandemien.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på baggrund af en indledende undersøgelse i sagen sendt en indskærpelse og vejledning til kommunen og virksomheden om konkurrencelovens § 11 a.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper overfor kommunen, at det vil kunne udgøre en overtrædelse af konkurrencelovens § 11 a, hvis en virksomhed med offentlige midler ydes konkurrenceforvridende støtte, der ikke er lovlig i henhold til offentlig regulering. Styrelsen indskærper bl.a., at der kan foreligge konkurrenceforvridende støtte, hvor en kommunes samhandel med tredjeparter ikke sker på markedsvilkår, fx ved en husleje under markedslejen.
Styrelsen har også understreget overfor den virksomhed, der havde fået nedsat huslejen, at virksomheder skal være opmærksomme på, at de, hvis de modtager offentlig støtte, kan blive påbudt at betale den modtagne støtte tilbage.
EQTs erhvervelse af enekontrol over Keywords Studios
Transaktionen omfatter, at Houting erhverver enekontrollen over Keywords. Temasek Holdings Limited ("Temasek") gennem Rosa Investments Pte. Ltd. ("Rosa Investments"), og Canada Pension Plan Investment Board ("CPP Investments"), gennem CPP Investment Board Private Holdings Inc (“CPPIB PHI4”), erhverver også en indirekte og ikke-kontrollerende minoritetsandel på 24,5% i Houting, med de resterende 51% indirekte ejet af BPEA FUND VIII.
Keywords er en udbyder af outsourcing spilteknologitjenester i alle led af udviklingscyklussen. Selskabet er forud for fusionen noteret til handel på London Stock Exchange. Selskabet leverer sine tjenester globalt fra ca. 70 studier i Nordamerika, Europa, Asien og Latinamerika, men har ikke fysisk tilstedeværelse i Danmark. Houting er indirekte kontrolleret af BPEA Fund VIII, som er indirekte kontrolleret af EQT AB (”EQT”). EQT er et svensk investeringsselskab med aktiviteter verden over. EQT-fondenes porteføljeselskaber er aktive i en række forskellige brancher. EQT-fonden BPEA EQT Mid-Market Growth kontrollerer selskabet Indium med aktiviteter inden for spilteknologitjenester, herunder kvalitetssikringsservices. EQT-fonden BPEA Fund VII ejer en ikke-kontrollerende minoritetsandel i Virtuos Ltd., som er en udbyder af outsourcing spilteknologitjenester.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Hugo Boss betaler 12 millioner kroner for at overtræde konkurrenceloven
Hugo Boss har accepteret at betale 12 millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at udveksle oplysninger om blandt andet priser med to konkurrenter, som forhandlede Hugo Boss-produkter. Endvidere har to ledende medarbejdere hver betalt 120.000 kroner i bøde for at medvirke til overtrædelsen.
Hugo Boss har ulovligt udvekslet information med forhandlerne Kaufmann og Ginsborg om priser, rabatter og/eller mængder ved udsalg. Hugo Boss leverer varer til de to forhandlere, men er samtidig konkurrent til disse med egne butikker. Hugo Boss og Kaufmann har ulovligt udvekslet informationer fra januar 2014 til november 2017, mens Hugo Boss og Ginsborg ulovligt har udvekslet informationer i perioden december 2014 til april 2018. I 2020 afgjorde Konkurrencerådet, at forhandlerne havde overtrådt konkurrenceloven. Siden har både Konkurrenceankenævnet og Sø- og Handelsretten stadfæstet, at informationsudvekslingen var ulovlig.
Ved fastsættelsen af bøderne er der lagt vægt på, at der er tale om en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, overtrædelsens varighed og særligt selskabets koncernomsætning. Som en formildende omstændighed er der lagt vægt på, at Hugo Boss Nordic har accepteret at vedtage en bøde. Kaufmann har tidligere betalt en bøde på 6 millioner kroner i samme sagskompleks.
Sagen er fra før ændringen af konkurrenceloven i 2021, hvor bøder til virksomheder overgik til at være civile. Det er derfor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som har stået for behandlingen af bødesagerne mod både Hugo Boss og de ledende medarbejdere.
Salling Group A/S’ erhvervelse af samtlige aktier i Skagenfood A/S
Ved den anmeldte transaktion erhverver Salling Group de resterende 10 pct. af aktierne i Skagenfood og opnår dermed enekontrol over selskabet.
Salling Group A/S er en dansk dagligvarekoncern, der driver supermarkeder, discountbutikker og hypermarkeder med butikkerne føtex, Netto og Bilka. Herudover ejer Salling Group A/S lejetøjskæden BR, blomsterleveringsservicen FLOWR, stormagasinerne Salling og driver franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr. i Danmark. Salling Group A/S er ejet af F. Salling Holding A/S og F. Salling Invest A/S, der ultimativt ejes af Salling Fondene: Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Skagenfood A/S er aktiv inden for onlinesalg af måltidskasser, fiskepakker, weekendkasser, specialvarer og vin. Herudover ejer Skagenfood A/S Bodebjerg ApS, der er aktiv med engrossalg af færdigretter til dagligvaredetailbranchen.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Brødrene A. & O. Johansen A/S’ erhvervelse af enekontrol over Workwear Group ApS
Ved transaktionen erhverver AO enekontrol over Workwear Group.
AO er aktiv med detailsalg af varer til blandt andet professionelle kunder inden for områderne VVS, el, værktøj, beslag, vand og afløb samt arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning. AO sælger også til privatpersoner igennem bl.a. BilligVVS.dk, CompletVVS.dk, Greenline.dk, LampeGuru.dk, LavprisEL.dk, LavprisVVS.dk, LavprisVærktøj.dk. AO har 55 fysiske butikker i Danmark. Workwear Group er aktiv inden for salg af tøj, herunder arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning til professionelle kunder samt sports- og fritidstøj til privatpersoner. Workwear Group sælger arbejdstøj til forskellige industrier, herunder byggeri, håndværk, service og sundhed. I Danmark sælger
Workwear Group igennem internetbutikkerne Billig-arbejdstøj.dk og prodress.dk. Workwear Group har ingen fysiske butikker.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Aeven A/S’ indgåelse af en Business Transfer Agreement med KMD A/S
Transaktionen omhandler indgåelsen af BTA’en mellem Aeven og KMD, hvorved Aeven vil opnå enekontrol over fem af KMD's eksisterende kundekontrakter samt en datacenterejendom beliggende i Skovlunde fra KMD. Aeven er kontrolleret af fonden Agilitas Private Equity LLP ("Agilitas"), der har investeringer i en række andre virksomheder, herunder også Cibicom A/S ("Cibicom") og Danoffice IT ApS ("Danoffice IT").
Aeven, Cibicom og Danoffice IT er aktive inden for levering af IT services (herunder infrastructure implementation and managed services (inkl. datacenter services), application implementation and managed service.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger markedet for cloudtjenester til erhvervslivet og den offentlige sektor
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har iværksat en analyse af konkurrencen på markedet for cloudtjenester til erhvervslivet og den offentlige sektor.
Cloudtjenester er centrale i den digitale udvikling og understøtter IT-driften i de fleste danske virksomheder, herunder løsninger med kunstig intelligens. I flere andre lande har konkurrencemyndigheder peget på konkurrenceproblemer på cloudmarkedet. Formålet med at analysere konkurrencen på markedet for cloudtjenester er opnå en bedre forståelse af markedet, herunder dets aktører og tjenester. Herudover skal analysen give styrelsen en bedre forståelse af de potentielle konkurrenceproblemer, som danske virksomheder og offentlige organisationer oplever.
Undersøgelsen er igangsat med udgangspunkt i reglerne i konkurrencelovens § 15d om sektorundersøgelser.
Vejledning om fortrolighed ifm. partsaktindsigt, sagsoplysning og offentliggørelse
Vejledningen beskriver typiske spørgsmål om fortrolighed, som opstår i relation til partsaktindsigt, sagsoplysning og offentliggørelse i sager efter konkurrenceloven.
Spørgsmål om fortrolighed kan fx opstå, når det skal vurderes, om der er oplysninger, som der ikke må gives partsaktindsigt i. Det kan være tilfældet, fordi der er tale om fortrolige oplysninger om konkurrenter, kunder eller om konkurrenceforhold. Spørgsmål om fortrolighed kan fx også opstå i forbindelse med, at styrelsen skal foretage sagsoplysning eller offentliggøre en afgørelse, en kendelse eller en dom.
Surf Bidco AS’ erhvervelse af enekontrol over Serwent Holding AS
Ved Transaktionen erhvervede Norvestor gennem Surf Bidco 100% af ejerandelene i Serwent. Surf Bidco er en del af Norvestor, der er er et nordisk private equity-selskab med speciale i opkøb og udvikling af mellemstore nordiske virksomheder inden for mange forskellige sektorer, bla. Globeteam inden for IT-tjenester og PHM Group inden for ejendomsadministration.
Norvestor har hovedkontor i Oslo og kontorer i Berlin, Helsinki, København, Luxembourg og Stockholm. Serwent tilbyder tjenesteydelser i forbindelse med vedligeholdelse og genopretning af infrastruktur over og under jorden. Tjenesterne kan opdeles i kategorierne 1) rørtjenester, herunder inspektion, vedligeholdelse og fornyelse, både over og under jorden, 2) tømningstjenester, herunder tømning af septiktanke, sandfang og olie- og fedt-udskillere til korrekt bortskaffelse samt indsamling og transport af farligt affald til egnede affaldsanlæg, og 3) specialiserede ydelser, herunder grundig rengøring og ultrahøjtryksspuling af store tanke, fabrikker og tunneler, sugning af tørre eller våde masser som f.eks. grus samt kran-, container- og ventilationssystemydelser.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
Norsk Gjenvinning Norge AS’ erhvervelse af enekontrol over P. Olesen og Sønner A/S, P. Olesen Materiel A/S og P. Olesen Ejendom A/S
Transaktionen indebærer, at NGN gennem sit helejede selskab, Nordic Demolition AS, erhverver enekontrol med alle aktierne i P. Olesen fra Jenanko Holding ApS. NGN er holdingselskab for NGN-koncernen, som er en førende leverandør af genanvendelses- og miljøtjenester i Norge.
NGN-koncernen tilbyder miljøvenlige løsninger for affaldshåndtering og råstofudvinding, herunder affaldshåndtering, industriservice, renovation, modtagelse af råstoffer, nedrivning og miljøsanering. NGN-koncernen har foruden aktiviteter i Norge også aktiviteter i Sverige, Finland, Polen, UK og Danmark. NGN har i øjeblikket ikke nedrivningsaktiviteter i Danmark, men NGN har blandt andet aktiviteter indenfor genindvinding af metaller (fx fra kabler) i Danmark. NGN er kontrolleret af Summa Equity AB, som er en svensk kapitalfond. P. Olesen & Sønner A/S er en entreprenørvirksomhed med speciale i alle typer af nedrivnings- og miljøsaneringsopgaver i hele Danmark. P. Olesen & Sønner A/S driver desuden tre genbrugscentraler i Hovedgård, Århus og Fredericia, hvorfra bygge- og anlægsaffald, herunder metaller (fx kabler), behandles og videresælges. P. Olesen & Sønner A/S sælger også brugte byggematerialer, der ikke behøver videre forarbejdning, fra genbrugsstationen i Hovedgård. P. Olesen Materiel A/S og P. Olesen Ejendom A/S udlejer driftsmateriel henholdsvis ejendomme, og begge udelukkende til P. Olesen & Sønner A/S.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.
PHM Danmark ApS' erhvervelse af enekontrol over DEAS A/S
Transaktionen omfatter, at PHM Danmark ApS' (”PHM Danmark”) erhverver enekontrol over DEAS A/S (”DEAS”).
DEAS tilbyder services inden for ejendomsadministration i Danmark og er aktiv inden for bl.a. administration, drift og vedligeholdelse, teknisk rådgivning, ejendomsforvaltning- og service, udlejning samt offentlig-private partnerskaber (OPP'er). PHM Danmark er en del af PHM Group, der er kontrolleret af investeringsfonden Norvestor Funds VIII SCSp. PHM Group tilbyder også services inden for blandt andet ejendomsadministration.
PHM Group er aktiv i Danmark, Norge, Finland, Sverige og Tyskland. I Danmark er PHM Group aktiv via selskaberne Tip Top Ejendomsservice ApS, Meincke's Total-Service A/S, Taurus Ejendomsforvaltning ApS, Vækst & Miljø A/S, J S E Ejendomsservice ApS, Sundby Rengørings Service ApS, OK Rengøring A/S, KRS service ApS, WA ApS, HN Service ApS, Altiren A/S, Alt i Polering ApS, Grindsted vinduesservice ApS og Saniservice ApS.
Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.