Der er fundet 2760 afgørelser.
Myndig
Regel
Udfald
Årstal
Der er fundet 2760 afgørelser.
Mødedato:

LGT Logistics A/S’ erhvervelse af aktiver fra Thortrans A/S under rekonstruktion

Transaktionen omfatter LGT Logistics A/S’ erhvervelse af aktiver fra Thortrans A/S under rekonstruktion.

Thortrans driver speditions- og vognmandsvirksomhed. Thortrans har aktiviteter inden for national og tværnational godstransport på vej samt logistikaktiviteter. Thortrans har særligt fokus på transport af køkkener og møbler. Thortrans har endvidere aktiviteter vedrørende kontraktlogistik, produktion og salg af brænde, træpiller og mikroflis og fremstilling og reparation af paller. Thortrans har aktiviteter i Europa med fokus på danske marked. Thortrans er herudover aktiv i Norge og Sverige under navnet Conway Furniture Transport. Thortrans har under navnet ”Hvejsel” særskilte aktiviteter vedrørende almindelig flytteforretning, som ikke er omfattet af transaktionen.

LGT driver speditions- og vognmandsvirksomhed og har aktiviteter inden for national og tværnational godstransport på vej samt logistikaktiviteter. LGT er specialiseret inden for transport af møbler. LGT er en del af NTG Nordic Transport Group A/S (”NTG”), der er en global koncern med hovedkvarter i Danmark og med aktiviteter inden for bl.a. godstransport på vej, logistik, luft- og søtransport i Europa og globalt. NTG er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Dansk Ejerkapital VI K/S’ erhvervelse af enekontrol over Creativ Company A/S

Transaktionen omfatter Dansk Ejerkapital VI K/S’ erhvervelse af enekontrol over Creativ Company A/S.

Creativ Company A/S har aktiviteter inden for kreative materialer og legetøj til både private, skoler/institutioner og erhvervskunder. Creativ Company A/S har produkter inden for dekorationsemner og pynteting, basisvarer og værktøj, maling, farver og tilbehør, papirhobby, modellering og støbning, festartikler og gaveindpakning, tekstiler og garn, perler og smykkedele, marketingsmaterialer, skole- og kontorartikler og DIY-kits bl.a. igennem deres online hobbybutik. Creativ Company A/S ejer derudover Legeakademiet ApS, der er en webshop med fokus på lærende og udviklende kvalitetslegetøj. Creativ Company A/S har datterselskaber i otte lande; Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien og Finland.

Dansk Ejerkapital VI K/S er en af flere kapitalfonde forvaltet af Dansk Ejerkapital Forvaltning ApS. Dansk Ejerkapital Forvaltning ApS forvalter fire fonde, der besidder ejerandele i og forvalter en række porteføljeselskaber. Dansk Ejerkapital-fondene forvalter bl.a. ejerandele i porteføljeselskaberne System Transport A/S, der har aktiviteter inden for totalløsninger i forhold til webhandel, forsendelser, lager og logistik af livsstilsprodukter, og Standout A/S, der har aktiviteter inden for skræddersyede web- og marketingløsninger.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Autobutler - bøden

Konkurrencderådet fastlog i 2023, at Autobutler, der formidler mekanikeropgaver, havde overtrådt kl. § 6 ved at indgåe aftaler med flere tilknyttet værksteder om faste priser på bestemte ydelser i bestemte perioder.

Oprindeligt ønskede Autobutler, at anfægte afgørelsen for Sø & Handelsretten, men inden sagen blev domsforhandlet blev der indgået et forlig om betaling af en bøde på 7 millioner kroner.

Myndighed:
Dom
Regel:
kl § 6
Udfald:
Bøde
Gå til afgørelsen
Mødedato:

EQT’s erhvervelse af enekontrol over Crafty Holdco AB, inkl. Ordrestyring ApS

Transaktionen omfatter, at EQT’s erhverver enekontrol over Crafty Holdco AB. Crafty HoldCo ejer indirekte Hantverksdata Holding I (”Hantverksdata”) og NextOne Technology Intressenter AB (”NeXt”).

Hantverksdata og NeXt er specialiseret i softwareløsninger til bygge- og håndværkerbranchen og tilbyder cloud-baserede ERP-systemer til projektstyring, tidsregistrering, fakturering og styring af kunderelationer (CRM). Hantverksdata er aktiv i Danmark gennem virksomheden Ordrestyring ApS, som også tilbyder cloud-baserede ERP-systemer.

EQT’s erhvervelse af enekontrol sker via Crafty TopCo, der udelukkende og indirekte er kontrolleret af investeringsfonden EQT X. EQT X er en del af EQT-gruppen af private kapitalfonde, som ultimativt er kontrolleret af EQT AB med hovedkvarter i Sverige. EQT kontrollerer en række porteføljeselskaber, heraf IFS, Acumatica og WorkWave, og disse tre selskaber opererer også inden for softwarebranchen, herunder som udbydere af

cloud-baserede ERP-systemer. IFS udvikler og leverer cloud-baserede forretningsløsninger, herunder ERP-systemer, til primært store virksomheder inden for kapitalintensive brancher, fx bygge- og anlægsbranchen.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Forum for Offentligt-Privat Samarbejdes anbefalinger til større gennemsigtighed om valget af offentlig-private partnerskaber (OPP)

Offentlige projekter skal gennemføres som offentlig-private partnerskaber (OPP), når det ud fra en helhedsvurdering er den mest hensigtsmæssige projektform. Det anbefaler FOPS, der lægger vægt på, at uklarheder, der hindrer anvendelsen af partnerskaber, skal ryddes af vejen.

Når der foretages en vurdering af, om et offentligt byggeri er egnet som offentligt-privat partnerskab (OPP), så skal der skabes tydelighed om de krav, der er til en sådan vurdering. Desuden ser FOPS et behov for at forbedre vejledningen, så det allerede ved projektets igangsættelse står mere klart for ordregiver, hvornår i beslutningsprocessen, det er relevant at overveje OPP.

FOPS, der blev nedsat af regeringen i 2023, har til opgave at komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre offentligt-privat samarbejde i Danmark, herunder styrkelse af de offentlige udbuds- og indkøbsprocesser.

Myndighed:
OPP
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Frederikssund Kommunes afregningspriser

Sagen vedrører Frederikssund Kommunes afregning for private leverandører af friplejehjem i kommunen. Friplejeboligleverandøren bliver afregnet af kommunen pr. beboer pr. plejedøgn, og en leverandør mente, at kommunen ikke afregnet korrekt.

Efter anmodning fra friplejeboligleverandøren Attendo A/S blev sagen afgrænset til at angå, om Frederikssund Kommune har efterberegnet og efterreguleret afregningsprisen for 2021 i overensstemmelse med reglerne i friplejeboliglovgivningen. Sagen handler nærmere om behandlingen af ændringer i kommunale direkte omkostninger til løn- og vikarydelser samt indirekte omkostninger til fagforvaltning og central administration.

Afregningspriser udgør en væsentlig indtægtskilde for friplejeboligleverandører. Derfor er det vigtigt, at der sikres ligestilling mellem kommunale og private leverandører gennem en løbende tilpasning af afregningsprisen, hvis afregningsprisen ikke er fastsat i overensstemmelse med de gennemsnitlige langsigtede omkostninger.

På baggrund af analyser fandt styrelsen, at Frederikssund Kommunes praksis for efterregulering af afregningspri-sen for 2021 har medført, at Frederikssund Kommune ikke har fastsat 2021-afregningsprisen i overensstemmelse med reglerne i friplejeboliglovgivningen.

KOnkurrencerådet påbud Frederikssund kommune, at efterbetale Styrelsen vurderer, at Frederikssund Kommunes praksis for efterregulering af afregningspri-sen for 2021 har medført, at Frederikssund Kommune ikke har fastsat 2021-afregningsprisen i overensstemmelse med reglerne i friplejeboliglovgivningen..

Myndighed:
Rådet
Regel:
§ 11 b, stk. 2
Udfald:
Påbud
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Afgørelse om Spar Nords afslag til Vexel ApS

Spar Nord Bank har afvist at give betalingsinstituttet Vexel adgang til bankens kontotjeneste, som banken ellers er forpligtet til i henhold til betalingsloven. Spar Nord Bank overtræder med sit afslag bestemmelsen om, at betalingsinstitutter skal have adgang til kontotjenester på objektive, ikke-diskriminerende og proportionale vilkår.

I sit afslag til Vexel skriver Spar Nord Bank:

”Virksomhedens forretningsmodel og forretningsområde ligger desværre udenfor vores forretningsstrategi på erhvervskunder- og der er tillige på nogle områder tale om konkurrerende finansiel virksomhed.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at et vilkår, hvoraf det fremgår af ordlyden, at pengeinstituttet ikke ønsker kunder, der udøver konkurrerende finansiel virksomhed, er direkte i strid med betalingslovens § 63.

Bestemmelsen om, at et betalingsinstitut har ret til at få adgang til bankers kontotjenester, er netop indført, fordi en sådan adgang er nødvendig for betalingsinstituttets eksistens, og fordi betalingsinstituttets tilstedeværelse øger konkurrencen på markedet for betalinger.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer desuden, at vilkåret om, at Vexels forretningsmodel og forretningsområde skal ligge inden for Spar Nord Banks forretningsstrategi, ikke lever op til kravet om objektivtet i betalingsloven. Det skyldes, at Spar Nord Bank ikke har oplyst Vexel om, hvilke kriterier der skal være opfyldt for at komme ind under forretningsstrategien. Desuden har Spar Nord Bank ikke peget på, hvilke dele af Vexels forretningsmodel og forretningsområde, som giver anledning til afslaget.

Bestemmelsen i betalingsloven er ikke til hinder for, at pengeinstitutter kan opsige et betalingsinstitut som kunde, hvis det for eksempel ikke lever op til pengeinstituttets krav og foranstaltninger i forhold til for eksempel hvidvask, og opsigelsen i øvrigt lever op til kravene om objektivitet, ikke-diskrimination og proportionalitet

Myndighed:
Rådet
Regel:
Betalingkort
Udfald:
Påbud
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Autocentralen.com Holding ApS og Autocentralen Medarbejderholding ApS’ erhvervelse af enekontrol over Carclub A/S

Fusionen indebærer, at Autocentralen-koncernen erhverver 100% af aktierne i Carclub, og at Autocentralen.com Holding ApS, der er kontrolleret af KJ Holding, Kolding ApS, erhverver enekontrol over Carclub.

Autocentralen-koncernen er primært aktiv inden for salg og service af nye og brugte person- og varebiler (herunder biler i premium- og luksusklassen), salg af reservedele og tilbehør samt drift af værksteder. Autocentralen er autoriseret forhandler og servicepartner for bilmærkerne Skoda, Volkswagen, Seat, Cupra og Nissan. Herudover er Autocentralen autoriseret servicepartner for Audi. Autocentralen-koncernen har i dag forretninger i Kolding, Esbjerg, Vejen, Horsens, Vejle og Ishøj. Autocentralen-koncernen formidler herudover via Granturismo Cars (i Albertslund) flexleasingsydelser samt salg af brugte personbiler i premiumog luksusklassen. Autocentralen-koncernen ejer endvidere en række ejendomme, herunder ejendomme, som fungerer som bilhuse for koncernens forretninger, samt en række erhvervslejemål.

Carclubs aktiviteter består i formidling af flexleasingydelser samt salg af brugte personbiler i premium- og luksusklassen. Selskabets forretningssteder er beliggende i Kolding og Gentofte.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Saudi Arabian Oil Companys erhvervelse af enekontrol over Rabigh Refining and Petrochemical Company

Transaktionen omfattede, at Saudi Arabian Oil Companys (”Saudi Aramco”) erhvervede enekontrol over Rabigh Refining and Petrochemical Company (”Petro Rabigh”). Forud for transaktionen er Petro Rabigh underlagt fælleskontrol af Saudi Aramco og Sumitomo Chemical Co. Ltd.

Saudi Aramco er bl.a. engageret i prospektering, udforskning, boring og udvinding af kulbrinte substanser og petrokemiske produkter samt behandling, fremstilling, raffinering og markedsføring af disse substanser. I EEAområdet sælger Saudi Aramco petrokemiske produkter, herunder polyethylen og HDPE, i bl.a. Danmark. Saudi Aramco ejer desuden to danske datterselskaber, SABIC Innovative Plastics Denmark ApS og SABIC Nordic

A/S. Disse datterselskaber leverer agenturtjenester for andre selskaber ejet af Saudi Aramco.

Petro Rabigh beskæftiger sig med udvikling, opførelse og drift af et integreret raffinerings- og petrokemisk kompleks, herunder fremstilling og salg af raffinerede og petrokemiske produkter, som eksempelvis EP(D)M og polyethylen (herunder HDPE). I Danmark sælger Petro Rabigh polyethylen (herunder HDPE).

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

InstallatørGruppen Danmark ApS' erhvervelse af enekontrol over Kaj Larsen A/S

Transaktionen indebærer, at InstallatørGruppen erhverver 100 pct. af kapitalandelene i Kaj Larsen og dermed erhverver enekontrol over Kaj Larsen, jf. konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2.

Kaj Larsen er en autoriseret VVS- og el-installatør samt kloakmester, der beskæftiger sig med alle ”klassiske” opgaver inden for disse fagområder. Kaj Larsen er desuden VE-godkendt installations-virksomhed og tilbyder i den egenskab montering af varmepumper, solceller, mv. Kaj Larsen driver desuden en mindre butik med VVS-artikler og badeværelsesprodukter i Nykøbing Sjælland. Butikken henvender sig primært til privatkunder.

InstallatørGruppen består af 31 installatørvirksomheder i Danmark, der tilbyder ydelser inden for VVS, el, køleteknik, ventilation og kloak. InstallatørGruppen er indirekte kontrolleret af FSN Capital GP VI Limited, der er

en af flere kapitalfonde under FSN-brandet. FSN-fondene har bl.a. kontrol over Håndverksgruppen Norge AS, der er en koncern bestående af lokale håndværkervirksomheder i Danmark, Norge og Sverige, der leverer ydelser inden for overfladebehandling, såsom malerarbejde, gulve, fliser og murerarbejde. Derudover har FSN-fondene også porteføljeselskaber som fx MEGABAD, der sælger udstyr til badeværelser, fx spejle, keramik, brusesystemer.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Dagrofa ApS’ erhvervelse af enekontrol over Aarstiderne A/S

Ved transaktionen erhverver Dagrofa ApS 100 pct. af aktierne i Aarstiderne A/S. Dagrofa ApS erhverver herved enekontrol over Aarstiderne A/S, jf. konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2.

Aarstiderne er leverandør af økologiske måltidskasser og fødevarer i Danmark, som hovedsageligt leveres via en abonnementsmodel til private kunder. Aarstiderne driver også en gårdbutik i Krogerup, hvorfra det er muligt at købe et udvalg af økologiske fødevarer. Aarstiderne leverer desuden økologiske fødevarer til virksomheder inden for foodservice-sektoren samt frugtkurve og mødeforplejning til virksomheder.

Dagrofa er aktiv på dagligvaredetailmarkedet gennem kædekoncepterne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb, hvoraf størstedelen af butikkerne er drevet af selvstændige købmænd. Dagrofa er desuden aktiv på dagligvaregrossistmarkedet, hvor Dagrofa Logistik A/S leverer varer til detailhandelen og convenience-butikker/kiosker, herunder også til Dagrofas egne kæder. Derudover driver Dagrofa foodservicevirksomhed, hvor Dagrofa Foodservice.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Norlys’ køb af GEV Fibernet

Transaktionen omfatter, at Norlys Fibernet A/S’ (herefter ”Norlys Fibernet”) erhverver GEV Fibernet A/S (herefter ”GEV Fibernet”).

[RESUME].

På baggrund af de foreliggende oplysninger er det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering, at den anmeldte fusion ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt. Fusionen skal derfor godkendes, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 2, 1. pkt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

har på den baggrund godkendt Norlys’ køb af GEV Fibernet, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 1, jf. stk. 2, 1. pkt.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Fødevarehandelsloven - En evaluering

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver fødevarehandelsloven, som har til hensigt at bekæmpe urimelig handelspraksis i handler med landbrugs- og fødevarer.

Loven har været gældende i tre år, og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu evalueret den. Konklusionen er, at loven i tilstrækkelig grad imødekommer formålet om at beskytte producenter og leverandører af landbrugs- og fødevarer mod urimelig handelspraksis fra større købere.

Fødevarehandelsloven implementerer EU’s direktiv om urimelig handels-praksis i landbrugs- og fødevareforsyningskæden (UTP-direktivet) i dansk lov. Som led i evalueringen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen monitoreret markedet i 2022, 2023 og 2024.

Evalueringen viser blandt andet, at i de få tilfælde, hvor leverandører og/eller købere har påpeget negative afledte effekter, synes udfordringerne ikke at relatere sig til den danske implementering.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fødevarelov
Udfald:
Rapport
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Polaris Private Equity V K/S' erhvervelse af enekontrol med selskabet Salpharm Holding ApS

Transaktionen indebærer, at Polaris V erhverver majoriteten af kapitalandelene i Salpharm og dermed erhverver enekontrol over Salpharm, jf. konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2.

Salpharm ejer Salfarm Danmark A/S, Salfarm Scandinavia AB og Salfarm Scandinavia AS, der er aktive inden for engrossalg af veterinærlægemidler i Europa, primært i Danmark, Sverige og Norge. Derudover tilbyder Salfarm kurser til dyrlæger og veterinærsygeplejersker i blandt andet lokal anæstesi til især hunde og katte.

Polaris V er en kapitalfond i Polaris-koncernen ("Polaris"), som er ejet af institutionelle investorer og rådgives af Polaris Management A/S. Polaris investerer i mellemstore nordiske virksomheder og har via de to fonde Polaris Private Equity IV K/S og Polaris Private Equity V K/S tilsammen 15 porteføljeselskaber. Ifølge parternes oplysninger har ingen af disse porteføljeselskaber aktiviteter, der er relateret til veterinærlægemidler.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Bio Recycling ApS’ erhvervelse af enekontrol over DLG Services A/S’ aktiviteter vedrørende handel

Transaktionen omfatter, at Bio Recycling ApS’ erhverver enekontrol over DLG Services A/S’ aktiviteter vedrørende handel med biomasseprodukter. Transaktionen finder sted ved henholdsvis en aktivoverdragelse, hvor leverandør- og kundeaftaler overdrages fra DLGS til Bio Recycling ApS, samt ved indgåelse af en leverings- og outsourcingaftale mellem henholdsvis Bio Recycling ApS og DLG vedrørende disponering over DLG’s biomasseprodukter.

Bio Recycling ApS er en biomassetrader, der køber og sælger biomasseprodukter, dvs. organiske rest- og biprodukter, der generelt ikke kan anvendes til foder. Bio Recycling ApS er en del af BioCirc Group Holding ApS ("BioCirc"). BioCirc ejer og driver bl.a. en række biogasanlæg, der producerer biogas, som opgraderes til biometan og injiceres i gassystemet. BioCirc aftager husdyrgødning, landbrugsafgrøder og industriaffald til brug for biogasproduktionen.

DLGS’ aktiviteter vedrørende handel med biomasseprodukter omfatter køb og salg af biomasseprodukter, der bl.a. kan benyttes af biogasanlæg til produktion af biogas. DLGS er ejet af DLG, der er et andelsselskab ejet af ca. 25.000 danske landmænd. DLGS indsamler og disponerer over de rest- og biprodukter, som DLG-koncernen kommer i besiddelse af og aftager endvidere biomasseprodukter, fx glycerin og ukurante afgrøder, fra tredjeparter med henblik på videresalg. DLGS' kunder inden for handel med biomasseprodukter er danske biogasanlæg, herunder bl.a. biogasanlæg ejet af BioCirc.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Uggerhøj Holding ApS’ erhvervelse af Brødrene Møll A/S

Transaktionen indebærer, at Uggerhøj erhverver 100 pct. af kapitalandelene i Brødrene Møll og dermed erhverver enekontrol over Brødrene Møll, jf. konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2.

Brødrene Møll driver virksomhed med køb og salg af biler, bl.a. som autoriseret forhandler af nye personbiler og varevogne af mærket Volkswagen. Derudover har Brødrene Møll aktiviteter inden for salg af brugte biler inden for alle mærker, men fortrinsvist indenfor Volkswagen og Audi. Brødrene Møll tilbyder endvidere autoriseret service af nye og brugte personbiler og varevogne af mærkerne Volkswagen og Audi. Brødrene Møll






driver sin forretning fra Hjørring.

Uggerhøj driver primært virksomhed med køb og salg af biler, fortrinsvis som autoriseret forhandler af personbiler og varevogne, samt leje af nye personbiler og varevogne. Derudover tilbyder Uggerhøj autoriseret service af nye og brugte personbiler og varevogne. Aktiviteterne omfatter autoriseret salg og service af følgende bilmærker; Citroën, Cupra, DS Automobiles, Fiat, Kia, Opel, Peugeot, Seat, Skoda og Volkswagen samt autoriseret service af Alfa Romeo og Jeep. Uggerhøj drives fra 8 forretninger i byerne Kokkedal, Aalborg, Tranbjerg, Brønderslev, Frederikshavn, Herning, Horsens og Hjørring. Uggerhøj er desuden medejer af Dalsgaard Biler A/S, der er autoriseret forhandler af mærkerne Seat og Skoda, samt driver autoriseret serviceværksted af mærkerne SEAT, Skoda og Cupra.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Afgørelse om Silvan A/S’ gebyr for brug af betalingskort

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har truffet afgørelse om, at Silvan A/S har overtrådt betalingslovens § 121, stk. 3, ved at opkræve et gebyr for virksomhedens kunders brug af betalingskort.

Styrelsen har endvidere truffet afgørelse om, at Silvan A/S ikke har overholdt styrelsens tidligere påbud om, at virksomheden skulle ophøre med at opkræve gebyrer, når kunder i Silvan A/S betaler med betalingskort.

Konkurrencerådet har herefter politianmeldt Silvan da Silvan flere gange tidligere har fået på om at overholde reglerne.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Betalingkort
Udfald:
Problem
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Macquarie European Infrastructure Fund 7 SCSp’s erhvervelse af enekontrol over ZITON A/S

Transaktionen indebærer, at Macquarie European Infrastructure Fund 7 SCSp erhverver 100 pct. af kapitalandelene i Ziton og dermed erhverver enekontrol over Ziton, jf. konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2.

Ziton ejer og driver en flåde af jack-up-skibe og er aktiv inden for drift samt uplanlagt vedligeholdelse og service af vindmølleparker. Ziton leverer blandt andet fuldserviceløsninger til udskiftning af større vindmøllekomponenter, såsom vinger, gearkasser og generatorer samt løsninger til nedlukning af vindmølleparker. Gennem selskabet Ziton Contractors A/S. leverer Ziton vindmølleteknikere til aktiviteter inden for drift, vedligeholdelse og service af vindmølleparker. Derudover har Ziton fælleskontrol over selskabet HangOut A/S, der har bygget en platform, som kan bruges til reparation af vindmøllevinger.

Macquarie European Infrastructure Fund 7 SCSp er en fond, der indirekte kontrolleres af Macquarie Group Limited (”Macquarie Group”), der udøver aktiviteter inden for asset management, finansiering, bankvirksomhed, rådgivning, risiko og kapitalløsninger inden for fordringer, aktier og handelsvarer. Macquarie Group har blandt andet investeringer i offshore vindmølleparker i Nordsøen. Et af Macquarie Groups porteføljeselskaber, Corio Generation Limited, er desuden aktiv inden for udvikling af vindmølleparker. I Danmark er Macquarie Group primært aktiv gennem sin kontrollerende ejerandel på 50 pct. i TDC-koncernen og visse ejendomsinvesteringer.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen
Mødedato:

Altors erhvervelse af enekontrol over New Nutrition Holding, inkl. Hamlet Protein

Ved transaktionen erhverver Altor Fund IV Holding alle aktierne i New Nutrition, og opnår dermed enekontrol over New Nutrition, herunder Hamlet Protein A/S.

Hamlet Protein A/S er en dansk virksomhed, som beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af sojabaserede specialingredienser til brug i kvalitetsdyrefoder, primært målrettet pattegrise, kalve og fjerkræ.

Altor Fund IV Holding er ejet af Altor Fund IV, som er en blandt flere private Altor-kapitalfonde, som investerer i mellemstore virksomheder i Norden og DACH-regionen (Tyskland, Schweiz, Østrig). Altor-fondene investerer i både private og offentlige selskaber indenfor forskellige forretningsområder. Blandt Altor fondenes porteføljeselskaber er blandt andet Haarslev-gruppen med hovedsæde i Danmark, der producerer produktionsudstyr, som anvendes til at omdanne organiske restprodukter til input i andre industrier, bl.a. produktion af dyrefoder.

Da transaktionen ikke gav anledning til reservationer blev den godkendte efter en forenklet sagsbehandling, jf. konkurrencelovens § 12 c, stk. 7.

Myndighed:
Styrelsen
Regel:
Fusion
Udfald:
Godkendt
Gå til afgørelsen